Kas-Telineet Oy ostaa Virberg Oy:n sääsuojausliiketoiminnan

Tiedote 2.3.2017

Juuri Rahasto I Ky:n salkkuyhtiö Kas-Telineet Oy vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudulla ostamalla Virberg Oy:n sääsuojausliiketoiminnan.  Samassa yhteydessä Virbergin myyntijohtajasta Karl Bergströmistä tulee Kas-Telineiden johtoryhmän jäsen, ja Virbergin työntekijät siirtyvät Kas-Telineiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Virbergin liikevaihto vuonna 2016 oli yli 1 miljoonaa euroa.

Kas-Telineet on suomalainen rakennuspalveluyhtiö, joka tavoittelee vahvaa kasvua asiakaslähtöisellä palvelukonseptilla rakennustelineissä ja sääsuojauksessa. Yhtiö hakee kasvua myös digitaalisuudesta uudella 3D-mallinnuksiin perustuvalla, pilvipohjaisella suunnittelupalvelulla, joka tarjoaa mahdollisuuden tehokkaammin ja havainnollisemmin suunnitella asiakkaiden tarpeiden mukaisia kustannustehokkaita telineratkaisuja.

”Tavoitteenamme on rakentaa Suomen paras telinealan yritys, joka perustuu yrityksemme intohimoon palvella asiakkaitamme sekä teknologian hyödyntämiseen asiakaskokemuksen luomisessa. Virbergin henkilöstö ja erityisesti Karl Bergström tukevat tätä tavoitetta erinomaisesti, koska heillä on hyvin samantapainen toimintamalli ja kulttuuri kuin Kas-Telineillä”, toteaa Kas-Telineiden toimitusjohtaja Kari Rantakoski.
”Nyt toteutettu yritysosto tukee erinomaisesti Kas-Telineiden tavoitetta kasvaa merkittäväksi sääsuojayritykseksi pääkaupunkiseudulla. Asiakkaiden kiinnostus Kas-Telineiden omaan pilvipohjaiseen 3D-mallinnuksiin perustuvaan suunnittelupalveluun on merkittävää, ja nyt toteutetulla yrityskaupalla Kas-Telineet vahvistaa kykyään vastata tähän kysyntään”, kommentoi Juuri Partners Oy:n partner Tapani Varjas.

Lisätietoja: Tapani Varjas, partner, Juuri Partners Oy, p. 040 5555758

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Pertti Korhonen Juuri Partnersin hallituksen jäseneksi

Tiedote 16.2.2017

Juuri Rahasto I Ky:n hallinnointiyhtiö Juuri Partners Oy:n 16.2.2017 pidetty varsinainen yhtiökokous on nimittänyt Pertti Korhosen hallituksen jäseneksi. Juuri Partnersin hallituksessa puheenjohtajana jatkaa Jukka Hienonen sekä jäseninä Jouni Heinonen, Vesa Silaskivi ja Samuli Sipilä.  Juuri Partnersin hallituksessa Juuri Rahasto I perustamisesta lähtien toiminut Pertti Karjalainen on ilmoittanut, ettei hän ole ajankäytöllisistä syistä käytettävissä hallitustyöskentelyssä jatkossa.

Pertti Korhonen on toiminut mm. toimitusjohtajana Outotec Oyj:ssä ja Elektrobit Group Oyj:ssä sekä Nokia Oyj:n johtokunnassa teknologiajohtajana. Lisäksi hän toimii tällä hetkellä mm. DNA Oyj:n hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on laajaa ja monipuolista kokemusta muun muassa voimakkaasti kasvavien liiketoimintojen johtamisesta, teknologiateollisuudesta, digitaalisuudesta sekä yritysvastuukysymysten strategisesta johtamisesta.  Pertti Korhosen tausta ja osaaminen tuovat erinomaisen näkökulman Juuri Partnersin hallitustyöskentelyyn sekä Juuri Rahasto I:n potentiaalisten kohdeyritysten arviointiin ja salkkuyhtiöiden kehittämiseen.  

”Olen tuntenut Pertti Korhosen jo vuosien ajan. Eteenpäin katsovana ja innostavana henkilönä hän on erittäin tervetullut jäsen Juuri Partnersin hallitukseen” toteaa hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen.
”Juuri Partners on tuonut uuden, tuoreen tavan rahoittaa ja kehittää suomalaisia yrittäjävetoisia pk-yrityksiä. Olen innostunut, että pääsen antamaan kokemukseni valikoituneiden kasvuhakuisten Juuri Rahaston kohdeyritysten käyttöön”, toteaa Pertti Korhonen.

Juuri Partnersin hallitus ja henkilöstö kiittävät lämpimästi Pertti Karjalaista hänen arvokkaasta panoksestaan Juuri Partnersin hallitustyöskentelyssä, Juuri Partnersin sijoitustiimin sparraamisessa sekä tuesta Juuri Rahasto I:n keräämisvaiheessa.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Juuri sijoittaa talouden automaation osaajaan Attidoon

Tiedote 2.12.2016

Attido on saanut merkittävän sijoituksen suomalaiselta Juuri Partnersilta kansainvälisen kasvun tueksi. Yhtiön uudet ratkaisut auttavat yrityksiä taloushallinnon tehostamisessa ja parantavat raportoinnin tarkkuutta automatisoimalla taloushallinnon rutiineja ja vapauttamalla resursseja korkeamman lisäarvon työhön. Attido sai lokakuussa myös Tekesin kansainvälistymiseen suunnatun rahoituksen.

Vuonna 2001 perustettu Attido on kasvanut toiminnanohjausjärjestelmien erityisosaajasta taloushallinnon ohjelmistorobotiikkaan pohjautuvien automaatioratkaisuiden tarjoajaksi. Yhtiö on viime vuosien aikana kehittänyt omia taloushallinnon automaatiotuotteita, jotka tehostavat rutiineja, säästävät kustannuksissa ja vapauttavat resursseja korkeampaa lisäarvoa tuottavaan työhön. Talouden automaation ennustetaan kasvavan toimialana kansainvälisesti yli 50 prosentin vuosivauhdilla.

"Yritysten kuukausittaisista, kvartaalittaisista tai tilinpäätöksessä tehtävistä rutiineista jopa 50% voitaisiin automatisoida. Korvaamalla käsintehtyjä työvaiheita automaatiolla paitsi tehostetaan taloushallintoa, myös vastataan yhä kasvavaan taloushallinnon sääntelyyn ja läpinäkyvyyden vaatimuksiin", kertoo Attidon toimitusjohtaja Marko Voutilainen.

Talouden automaatio on nuori, muotoutumassa oleva toimiala. Suomessa Attido on selkeä markkinajohtaja kauden katkojen automaatiossa. Kansainvälisesti sen kilpailijat ovat vasta syntyneet – pääasiassa Yhdysvaltoihin. Globaalisti markkinan on arvioitu olevan noin 17 miljardia dollaria.

Juuri Partners mahdollistaa kansainvälisen kasvun

Attidon liiketoiminta rakentuu vahvaan taloushallinnon, toiminnanohjausjärjestelmien ja analytiikan osaamiseen. Nyt kehitetyillä talouden automaatiotuotteilla, eMemolla ja eClosella uskotaan olevan merkittävää kysyntää voimakkaasti etenevässä taloushallinnon modernisoinnissa.

"Taloushallinnon automaatio, robotiikka ja analytiikka ovat erittäin ajankohtaisia informaatioteknologian kasvualueita. Haluamme paitsi olla tässä kasvussa mukana, myös omalta osaltamme tukea yhtiön kasvua kansainväliseksi huippuosaajaksi. Lisäksi meitä innostaa yhtiön erinomainen asiakaskunta ja tunnustettu osaaminen tietojärjestelmien konsultoinnissa ja kehittämisessä", toteaa Juuri Partnersin partner Tapani Varjas.

Taloushallinnon automaatioratkaisuiden kehittäminen on tarkoittanut Attidolle merkittävää muutosprosessia, jossa vahvan palveluliiketoiminnan rinnalle tuodaan voimakkaasti skaalautuva tuoteliiketoiminta.

"Olemme aina menestyneet hyvien työntekijöidemme ansiosta. Työntekijämme tulevat olemaan menestyksen edellytys jatkossakin. Meillä on Suomessa reilut 100 ammattilaista ja Latviassa 15. Juuren mukaantulo auttaa meitä kehittämään toimintaamme voimakkaasti ja rekrytoimaan kymmeniä uusia osaajia mahdollistamaan tulevaisuuden kasvun. Haluamme olla toimialan halutuin työpaikka ja tämän eteen teemme paljon töitä", kertoo Voutilainen.
"Omien tuotteiden kaupallistaminen kansainvälisesti on merkittävä haaste suomalaisille ohjelmistotaloille. Olen iloinen voidessani omalla kokemuksellani tukea Attidoa kansainvälisille markkinoille pääsemisessä", toteaa Attidon hallitukseen järjestelyn yhteydessä tuleva Esa Korvenmaa.

Lisätietoja:

Marko Voutilainen, toimitusjohtaja, Attido Oy, puh 040 843 3290
Tapani Varjas, partner, Juuri Partners Oy, puh 040 555 5758

 

Attido kehittää yli 15 vuoden kokemuksella ratkaisuja, jotka vapauttavat yritysten ajan oleelliseen tehostamalla työn ja päätösten tekemistä arjen rutiinitehtäviä ja prosesseja automatisoimalla. Yhtiöllä on erinomainen maine taloushallinnan ja toiminnanohjausjärjestelmien sekä analytiikkaratkaisujen kehittämisessä ja ylläpidossa. Attidolla on pitkäaikaisia asiakassuhteita johtavien suomalaisten yritysten, julkishallinnon yksiköiden ja ammattiyhdistysten kanssa, ja se tunnetaankin asiakkaidensa keskuudessa poikkeuksellisesta palveluasenteestaan. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli noin 10 miljoonaa euroa ja sillä on yli 100 työntekijää Suomessa ja Latviassa. Yhtiö on pääosin avainhenkilöidensä omistama.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Siivouspalveluyhtiö N-Clean vahvistaa kasvua Juuri Partnersin sijoituksella

Tiedote 10.8.2016

Siivouspalveluihin erikoistunut turkulainen perheyhtiö N-Clean on saanut merkittävän sijoituksen suomalaisiin PK-yrityksiin keskittyvältä Juuri Partnersin Juuri Rahasto I Ky:ltä. Laajemman omistuspohjan lisäksi N-Clean saa lisäresursseja yhtiön kehittämiseen ja kasvuun. Tällä hetkellä yhtiö työllistää tytäryhtiöineen lähes 1 300 henkilöä siivous- ja toimitilapalveluissa Suomessa ja Ruotsissa.

Helena ja Rauno Nurmen sekä yhtiön varatoimitusjohtaja Suvi Kuusiston omistamalla perheyritys N-Cleanillä on yli kymmenen vuoden kokemus siivousalasta. Yhtiö keskittyy hotellien ja risteilyalusten lisäksi liiketiloihin, kiinteistöyhtiöihin, toimistoihin sekä kauppakeskuksiin ja lomahuoneistoihin. N-Cleanin kasvun perustana on vahva keskittyminen korkean palvelutason vaativiin asiakassegmenteihin.

”Juuri Partners antaa lisäresursseja yhtiön kehittämiseen, jotta pystymme palvelemaan asiakkaita jatkossakin laadukkaasti. Tavoitteenamme on kasvaa Suomen merkittävimmäksi toimijaksi valituissa palveluissa. Juuri Partners tuo meille yhä laajempaa osaamista yhtiömme taustajoukkoihin. Uskon heidän ammattitaitonsa strategian ja hallinnon kehittämisessä tuovan meille voimavaroja kehittää perheyhtiötämme oikeaan suuntaan”, toteaa N-Cleanin toimitusjohtaja Rauno Nurmi.

N-Cleanin vahvuuksia alalla ovat asiakaslähtöisyys ja voimakas keskittyminen siivousprosessien kehittämiseen. Tästä esimerkkinä on yhtiön oma toiminnanohjausjärjestelmä, joka edesauttaa takaamaan laadukkaan työn vaativissa kohteissa. Lisäksi N-Clean panostaa vahvasti oman henkilöstönsä koulutukseen ja työhyvinvointiin. Toimialalle tyypillisestä suuresta henkilöstövaihtuvuudesta huolimatta yhtiön henkilöstö on arvioinut oman työtyytyväisyytensä korkealle.

”Siivousala on kiinni ihmisten laadukkaasta kädenjäljestä. Uskomme, että tämä syntyy hyvästä yhteistyöstä ja ammattitaitoon panostamisesta. Toimimme myös monille työntekijöille ponnahduslautana työelämään, ja olemme halunneet panostaa tähän monin eri tavoin esimerkiksi kiinnittämällä huomiota perehdyttämiseen ja kouluttamiseen. Juuri Partnersin mukaantulo omistajaksi mahdollistaa meille vahvemman kasvun ja se vaatii lisäresursseja eli rekrytointeja”, kertoo Nurmi
”N-Clean on saavuttanut erinomaisen markkina-aseman omassa segmentissään hotelli- ja risteilyalussiivouksessa asiakaslähtöisen toimintatapansa ansiosta. Yhtiön tapa toimia ja vahva markkina-asema ja osaava johto mahdollistavat orgaanisen kasvun. Olemme erittäin iloisia saadessamme olla mukana tukemassa N-Cleanin kehittämistä yhdessä Nurmen perheen kanssa”, kommentoi Juuri Partnersin partneri Anita Ojala.

Juuri Partners on rahoittaja, joka toimii aktiivisena vähemmistöomistajana suomalaisissa pk-yrityksissä. Juuri Partners tarjoaa kohdeyritykselle rahoituksen lisäksi yhtiön partnereiden verkostot ja osaamisen.

“Tavoitteenamme on löytää 10–15 kehitys- ja kasvukykyistä suomalaista yritystä. Olemme tyytyväisiä siihen, että pääsemme nyt sijoittamaan hieman suuremman kokoluokan yhtiöön. Olemme kiinnostuneita kasvuhakuisista vakiintuneista yhtiöistä, joiden liikevaihto on 5-50 miljoonaa ja joiden tuote tai palvelu on lähtökohdiltaan kunnossa”, kertoo Juuri Partnersin partneri Anita Ojala.

 

Lisätietoja:

Rauno Nurmi, toimitusjohtaja, N-Clean Oy, puh 040 730 1563

Anita Ojala, partner, Juuri Partners Oy, puh 040 826 2085

N-Clean Oy on vuonna 2004 perustettu siivouspalveluyritys, joka toimii valtakunnallisesti Suomessa, ja sen tytäryhtiö N-Clean Ab Tukholmassa Ruotsissa. Yritys työllistää lähes 1300 henkilöä siivous- ja toimitilapalveluissa. N-Cleanillä on kotimaassa vahva markkina-asema erityisesti hotelli- ja risteilyalussiivouksessa. N-Cleanin liikevaihto 2015 päättyneellä tilikaudella oli 24 miljoonaa euroa.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

 

Luontaistuotemarkkinan menestyjä Valioravinto Oy tekee sukupolvenvaihdoksen Juuri Rahaston tukemana

Tiedote 26.4.2016

Suomen vanhimman luontaistuotealan yrityksen, alansa johtaviin yhtiöihin lukeutuvan Oy Valioravinto Ab:n omistajat ovat päättäneet tehdä sukupolvenvaihdoksen. Nykyiset pääomistajat, perustajasuvun toinen polvi Harri, Anneli ja Olavi Pomoell siirtävät toiminnan kolmatta sukupolvea edustavalle Kim Pomoellille. Kumppanina prosessissa toimii PK-yrityksiin sijoittava Juuri Partners Oy, joka turvaa rahoituksellaan ja strategisella osaamisellaan hallitun sukupolvenvaihdoksen. Valioravinnon suosittuihin tuotemerkkeihin kasvavassa terveystuotekategoriassa kuuluvat muun muassa Carmolis-tuoteperhe ja Omega 7 -tuoteperhe. 

Vuonna 1960 apteekkari Bertil Pomoellin Pietarsaaressa perustaman Valioravinnon liiketoiminta on ollut pitkään menestyksekästä, mikä tarjoaa erinomaisen pohjan toiminnan kehittämiselle ja kasvattamiselle Suomessa myös uuden johdon alaisuudessa. Luontaistuotteiden kysyntä on terveystrendin myötä jatkuvassa kasvussa.

”Valioravinto on läpi historiansa perustanut toimintansa korkeaan laatuun, vahvaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, turvallisuuteen sekä luotettavuuteen. Nämä ovat toiminnan kulmakiviä myös jatkossa. Panostamalla innovatiiviseen tuotekehitykseen ja syvälliseen tutkimukseen pystymme tulevaisuudessakin uudistamaan erittäin monipuolista luontaistuotevalikoimaamme vastaamaan kasvavien markkinoiden muuttuviin tarpeisiin”, sanoo Valioravinto Oy:n uusi toimitusjohtaja ja enemmistöomistaja Kim Pomoell.

Yhtiön aikaisemmat pääomistajat antavat omistuksenvaihdoksessa täyden tukensa uudelle johdolle. Aiempi toimitusjohtaja Harri Pomoell tarjoaa jatkossa merkittävää toimialaosaamistaan uuden johdon tueksi ja toimii yhtiön hallituksessa.

”On mukava nähdä, että pitkää elämäntyötämme tulee jatkamaan toisaalla menestyksekkään uran rakentanut ja monipuolista osaamista yhtiöön tuova uuden sukupolven johtaja. Panostuksemme vahvoihin tuotebrändeihimme, kuten Omega 7 -tyrniöljy, Carmolis, Kyolic, Kelasin ja KarpalLact, jatkuu ja kehittyy nyt uusilla innovatiivisilla tavoilla. Uskon voimakkaasti, että nyt toteuttava järjestely on kaikkien Valioravinnon asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja henkilöstön kannalta erinomainen ratkaisu ”, Harri Pomoell iloitsee.

Juuri Partners toimii uuden johdon yhteistyökumppanina sekä yhtiön strategiatyössä että operatiivisessa liiketoiminnan kehitystyössä.

”Onnistunut sukupolvenvaihdos on haastava prosessi. Juuri Partners pystyy tarjoamaan Valioravinnolle vankkaa osaamista ja rahoitusta vaihdoksen hallittuun toteuttamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Ihmisten kiinnostus ravinnon terveysvaikutuksia kohtaan kasvaa ja samalla halutaan yhä nopeampia tuloksia oman hyvinvoinnin kehittämisessä. Nämä kuluttajakäyttäytymisen megatrendit yhdistettynä Valioravinnon vahvoihin tuotteisiin, tuotekehitykseen ja sitoutuneeseen uuteen johtoon tekevät yhtiöstä mielenkiintoisen ja erinomaisesti Juuri Rahaston sijoitusstrategiaan sopivan kohteen”, toteaa partner Markus Einiö Juuri Partners Oy:stä.

Valioravinnolla on pitkä historia luontaistuotteiden valmistajana, tuotekehittäjänä, lääketehtaana ja tukkukauppana. Lisäksi Valioravinto harjoittaa luontaistuotteiden maahantuontia ja vientiä sekä sopimusvalmistusta. Oman tuotekehitystoiminnan lisäksi Valioravinto on osakkaana useissa terveysvaikutteisten elintarvikkeiden ja ravintolisien tuotekehitykseen ja tutkimukseen keskittyvissä yrityksissä.

Lisätietoja:

Kim Pomoell, toimitusjohtaja, Oy Valioravinto Ab, puh 0400 855013

Markus Einiö, partner, Juuri Partners Oy, puh 050 5946363

Valioravinto Oy on Suomen johtavia luontaistuotealan yrityksiä. Se harjoittaa tuotanto- tuotekehitys- ja tukkukauppatoiminnan lisäksi myös maahantuontia, ja vientiä sekä sopimusvalmistusta. Yhtiön kotipaikka on Pietarsaari ja se toimii maanlaajuisesti myyntikanavinaan luontaistuotealan erikoiskaupat, apteekit sekä päivittäistavarakaupat. Yhtiön liikevaihto on noin 8,6 miljoonaa euroa ja sillä on yli 20 työntekijää.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus, liiketoiminnan tuki sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Juuri Rahasto vauhdittaa leikkivälinevalmistaja Puuha Groupin kasvua

Tiedote 19.4.2016

PK-yrityksiin sijoittava Juuri Rahasto I Ky lähtee leikkivälinevalmistaja Puuha Group Oy:n rahoituskumppaniksi. Kyseessä on noin vuosi sitten toimintansa aloittaneen pääomasijoitusyhtiö Juuri Partners Oy:n hallinnoiman Juuri Rahaston toinen sijoitus. Juuri Rahasto tukee turkulaisen Puuha Groupin liiketoimintaa ja asiakaslähtöistä toimintamallia sekä vahvistaa yhtiön mahdollisuuksia panostaa vientiin.

Puuha Group on maan johtavia lasten leikki-, liikunta- ja ulkoiluvälineiden valmistajia, joka on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Yhtiön liikevaihto on moninkertaistunut viimeisen neljän vuoden aikana nykyiseen noin viiden miljoonan euron tasoon. Yritys palkittiin 19.4.2016 vuoden turkulaisena kasvuyrittäjänä Entrepreneurial Spirit of Turku – kilpailussa. Puuha Groupin tavoitteena on laajentua myös valikoiduille markkinoille ulkomailla. Yhtiöllä on lisenssisopimus Muumi-hahmojen käyttämisessä leikkipaikkavälineissä Suomessa ja sen lähialueilla sekä Japanissa, mikä antaa vahvan tuen viennin vauhdittamisessa.

”Yhteistyömme mahdollistaa Puuha Groupin kasvun ja vahvistaa hyvin alkanutta omaa toimintaamme uutena ja erilaisena kasvurahastona. Markkinoilla on selvä tarve kaltaisellemme toimijalle. Kotimaisilla yritysrahoitusmarkkinoilla on niukasti vaihtoehtoja pankkien ja perinteisen, enemmistökauppaan perustuvan pääomarahoituksen lisäksi”, sanoo Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä.
”Edellytyksemme kasvuun ja kansainvälistymiseen ovat entistä paremmat saamamme lisärahoituksen ansiosta. Juuri Partners on aktiivinen vähemmistöomistaja, jonka verkostoista ja osaamisesta odotamme saavamme paljon lisätukea”, sanoo Puuha Groupin toimitusjohtaja Marko Mäkelä.
Mäkelä muistuttaa, että lasten ylipaino ja muut liikkumattomuuteen liittyvät terveysongelmat yleistyvät jatkuvasti.  ”Kyseessä on globaali ongelma, jonka taustalla on kännyköiden ja tablettien liiallinen käyttö. Lapset ja nuoret on saatava taas innostumaan ulkona liikkumisesta. Siihen kaivataan uusia ja erottuvia tuote- ja palveluvaihtoehtoja”, hän toteaa.
 

Pankkien ja perinteisten pääomasijoittajien välimaastossa

Juuri Partners on rahoittaja, joka toimii aktiivisena vähemmistöomistajana suomalaisissa pk-yrityksissä. Yritys on uudenlainen toimija, joka sijoittuu pankkien ja perinteisten pääomasijoittajien välimaastoon. Juuri Partnersista kohdeyritys saa rahoituksen lisäksi käyttöönsä myös partnereiden verkostot ja osaamisen.

“Tavoitteenamme on löytää 10–15 kehitys- ja kasvukykyistä suomalaista yritystä. Olemme kiinnostuneita vakiintuneista yhtiöistä, joiden tuote tai palvelu on lähtökohdiltaan kunnossa ja jotka ovat muutoksen edessä”, sanoo Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä.

 

Lisätietoja:

Marko Mäkelä, toimitusjohtaja, Puuha Group Oy, puh 0400 477449

Samuli Sipilä, toimitusjohtaja, Juuri Partners Oy, puh 040 7711 764

Juuri Rahasto I Ky on uusi suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Partners tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Puuha Group Oy on laadukkaita lasten leikkikenttävälineitä ja ulkokalusteita sekä niiden elinkaaripalveluita tarjoava yritys. Puuha Groupin tuotevalikoimaan kuuluu perinteisten leikkikenttävälineiden ja ulkokalusteiden lisäksi Muumi –ulkoleikkivälineet sekä ulkoliikuntavälineet. Tuotteiden suunnittelussa ja tuotannossa on kiinnitetty erityistä huomioita kotimaisuuteen, laatuun, kestävyyteen ja käytettävyyteen.

Leivoimme talousjohtajan Juureen

Joni Mäkelä aloittaa maaliskuussa talousjohtajana Juuri Partnersin sijoitustiimissä.

Viimeksi Joni on toiminut talousjohtajana Cederroth Oy:ssä ja hänellä on 20 vuoden kokemus vaativista taloushallinnon tehtävistä kotimaisissa sekä ulkomaisissa yrityksissä. Aiemmin Joni on vastannut mm. taloushallinnosta, logistiikasta ja IT-funktioista sekä toiminut johtoryhmän jäsenenä. Juuri Partnersissa Joni vastaa kohdeyritysten talouden, hallinnon, raportoinnin ja järjestelmien kehittämisestä sekä sijoittajaraportoinnista.

 

Kas Telineet Oy ja Nordic Scaffold Oy yhdistävät liiketoimintansa

Lehdistötiedote 12.1.2016

Kas-Telineet ostaa Nordic Scaffoldin liiketoiminnan ja vahvistaa resurssejaan asiakkuuksien johtamisessa ja siltarakentamisessa

Kas-Telineet Oy ja Nordic Scaffold Oy yhdistävät liiketoimintansa ja Nordic Scaffoldin omistajasta Patrik Sarinkosta tulee Kas-Telineiden myynnistä vastaava johtaja ja osakas. Liiketoimintojen yhdistämisen myötä yhtiöt voivat tarjota asiakkailleen entistä kattavamman palvelukokonaisuuden.   

Nordic Scaffold on vuonna 2013 perustettu rakennustelineitä ja sääsuojausta tarjoava palveluyritys. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 on noin 0,7 miljoonaa euroa, ja yhtiö kasvanut nopeasti korkeaan asiakastyytyväisyyteen tähtäävällä palvelukonseptilla. Nordic Scaffoldin perustajalla ja pääomistajalla Patrik Sarinkolla on vahva kokemus telinerakentamisesta ja sääsuojauksesta muun muassa siltarakentamisesta. Patrikin sitoutuminen Nordic Scaffoldin asiakassuhteiden hoitamiseen on nostanut yhtiön palveluiden kysyntää voimakkaasti, ja yhtiö pystyy yhdistymisen jälkeen paremmin palvelemaan kasvanutta asiakaskuntaansa osana suurempaa kokonaisuutta.

Kas-Telineet on suomalainen rakennuspalveluyhtiö, joka tavoittelee vahvaa kasvua asiakaslähtöisellä palvelukonseptilla rakennustelineissä ja sääsuojauksessa. Yhtiö hakee kasvua myös digitaalisuudesta uudella 3D-mallinnuksiin perustuvalla, pilvipohjaisen suunnittelupalvelulla, joka tarjoaa mahdollisuuden tehokkaammin ja havainnollisemmin suunnitella asiakkaiden tarpeiden mukaiset kustannustehokkaat telineratkaisut.

Juuri Rahasto I Ky tuli lokakuussa 2015 Kas-Telineiden kumppaniksi rahoittamaan ja tukemaan yhtiölle laaditun kasvustrategian toteuttamista. Nyt julkistettu järjestely tukee merkittävästi Kas-Telineiden kasvustrategian toteuttamista lisäämällä Kas-Telineiden teline- ja sääsuojauskalustoa sekä vahvistamalla yhtiön osaamista siltarakentamisessa ja asiakkuuksien johtamisessa.

”Nordic Scaffoldin liiketoiminnan hankinta sekä Patrikin osaaminen ja asiakasorientoituminen antavat Kas-Telineille mahdollisuuden palvella asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin. Tavoitteenamme on rakentaa entistä asiakaslähtöisempi toimintamalli, joka perustuu yrityksemme intohimoon palvella asiakkaitamme sekä teknologian hyödyntämiseen asiakaskokemuksen luomisessa ”, toteaa Kas-Telineiden toimitusjohtaja Kari Rantakoski.  

”Olen todella innostunut mahdollisuudesta päästä mukaan kehittämään Kas-Telineitä yhdessä sen nykyisen johdon ja omistajien kanssa. Yhtiöllä on kunniahimoiset tavoitteet liiketoiminnan kasvattamiseksi ja palvelukonseptin kehittämiseksi. Yhdistymisestä on merkittävää hyötyä molemmille yhtiöille ja niiden asiakkaille”, toteaa Nordic Scaffoldin toimitusjohtaja Patrik Sarinko.

 

Lisätietoja:

Kari Rantakoski, toimitusjohtaja, Kas-Telineet Oy, puh 0400 969396

Patrik Sarinko, toimitusjohtaja, Nordic Scaffold Oy, puh 044 0456006

Tapani Varjas, partner, Juuri Partners Oy, puh 040 5555758

 

KAS-Telineet Oy asentaa ja vuokraa rakennustelineitä ja sääsuojia sekä valaistusratkaisuja talojen rakennuksessa ja korjauksessa sekä teollisuudessa käytettäväksi. Yhtiön toimii mm. pääkaupunkiseudulla, Porissa, Vaasassa sekä yksittäisisä projekteissa laajemminkin Etelä-Suomessa.

Nordic Scaffold Oy suunnittelee ja toteuttaa yritysten ja yksityisten teline- ja sääsuojaprojekteja. Yhtiöllä on vahvaa osaamista siltarakentamiseen liittyvissä teline- ja sääsuojaprojekteissa. Yhtiö toimii pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla sekä yksittäisissä projekteissa laajemminkin Etelä-Suomessa.

Juuri Rahasto I Ky on suomalainen pääomasijoitusrahasto, joka rahoittaa vakiintuneita ja kannattavia pieniä ja keskisuuria yrityksiä Suomessa. Juuri Rahasto tarjoaa kasvuhakuisille yrityksille uudenlaisen liiketoiminnan rahoitus- ja kehitysmuodon, jossa yhdistyvät aktiivinen vähemmistösijoitus sekä velkarahoitus. Rahaston koko on noin 80 miljoonaa euroa ja sen sijoittajina on merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

Juuri Rahasto I Ky on ylittänyt tavoitekokonsa

Tiedote 8.10.2015

Juuri Rahasto I Ky:n sijoittajapohja on jälleen laajentunut ja uuden sijoittajan myötä rahaston sijoitussitoumusten yhteismäärä on noussut 81,5 miljoonaan euroon. Rahaston sijoittajia ovat kotimaiset institutionaaliset sijoittajat sekä hallinnointiyhtiön avainhenkilöt. Tavoitekoon saavuttamisen jälkeen rahastoon ei haeta uusia sijoittajia.

Tavoitekoon saavuttaminen mahdollistaa Juuri Rahaston strategian täysipainoisen toteuttamisen sekä riittävät resurssit kohdeyhtiöiden kehittämiseen ja rahoittamiseen.

”Rahasto aloitti toimintansa maaliskuussa 2015, ja ensimmäisen puolen vuoden aikana sitä kohtaan osoitettu laaja kiinnostus on luonut hyvän pohjan rahaston strategian menestyksekkäälle toteuttamiselle. Kiinnostus on osoittanut, että tämänkaltaiselle rahastolle on todellinen tarve suomalaisessa pk-yrityskentässä”, Juuri Rahaston hallinnointiyhtiö Juuri Partners Oy:n toimitusjohtaja Samuli Sipilä iloitsee.

Rahastoon etsitään rahoituskohteiksi kasvuhakuisia vakiintuneita kotimaisia yrityksiä, jotka ovat liikevaihdoltaan noin 5–50 miljoonaa euroa. Pääomien lisäksi rahasto tarjoaa yrityksille tukea liiketoimintastrategian kirkastamisessa, rahoituskyvyn parantamisessa sekä johtamisen ja läpinäkyvyyden kehittämisessä.

Lisätiedot: Samuli Sipilä, toimitusjohtaja, Juuri Partners Oy, puh. 040 771 1764

 

Haemme Juuri nyt Rahoitusjohtajaa / CFO:ta Juuri Partnersin tiimiin

Kiitämme yhteydenotoista, hakumme on päättynyt.

Juuri Partners Oy on maaliskuussa 2015 toimintansa aloittanut pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi n. 80 miljoonan euron kokoista Juuri Rahasto I Ky:tä. Etsimme rahastolle sijoituskohteiksi kotimaisia kasvuhakuisia pk-yrityksiä, joihin teemme vähemmistösijoituksia.  Kohdeyhtiöille tarjottavan rahoituksen lisäksi kehitämme yhtiöitämme strategisesti ja operatiivisesti yhdessä pääomistajina toimivien yrittäjien kanssa sekä luomme yhtiöillemme kasvun edellytyksiä.

Nyt etsimme joukkoomme rahoitusjohtajaa täydentämään kuuden hengen asiantuntijatiimiämme. Rahoitusjohtajan tehtävänä on vastata Juuri Rahaston portfolioyhtiöiden seurannasta ja riskienhallinnasta taloudellisen kehityksen osalta, taloudellisen informaation jalostamisesta sekä avustaa yrityksiä talous- ja rahoitusasioissa. Rahoitusjohtaja osallistuu myös hankevirran arviointiin sekä sijoitus- ja irtaantumisprosesseihin. Lisäksi rahoitusjohtaja vastaa rahaston sijoittaja- ja viranomaisraportoinnista sekä Juuri-konsernin taloushallinnosta.

Juuri Rahasto I Ky:n tavoitteena on rahoittaa noin 15 kotimaista pk-yritystä sekä toimia niissä aktiivisena vähemmistöomistajana kohdeyrityksissä. Rahoitusjohtajalta odotetaan yhteistyökykyä ja käytännönläheistä otetta toiminnassaan kohdeyhtiöiden ja niiden yrittäjien kanssa. Tämän vuoksi rahoitusjohtajalla tulee olla kyky toimia hyvin erilaisissa tilanteissa ja erilaisten ihmisten kanssa.

Hyvä tausta hakemallemme rahoitusjohtajalle on vähintään viiden vuoden kokemus talous- tai rahoitusjohtajan/päällikön tehtävistä, mielellään useammasta yrityksestä. Kokemus tilintarkastus-, yrityskauppa- ja raportointitehtävistä sekä kokemus erilaisista talousjärjestelmistä katsotaan olevan eduksi tehtävän menestyksekkäälle hoitamiselle.

Juuri Partners on pieni ja innoittava työyhteisö, jossa tarjolla on monipuolisia ja kiinnostavia työtehtäviä mukaan heittäytyvälle ja pitkäjänteisesti juurtuvalle tiimitoimijalle. Juuri Partnersin hallinnoimien rahastojen menestys on kiinni tiimimme onnistumisesta, minkä vuoksi etsimme joukkoomme parhaita osaajia. Tarjoamme kilpailukykyisen peruskompensaation sekä mahdollisuuden osallistua pitkäjänteisiin sitouttamisjärjestelmiin.

Yhteydenotot 23.10. mennessä joko sähköpostilla:

samuli.sipila@juuripartners.fi

tai puhelimella: Samuli Sipilä, 040-7711764.

Muutimme Juuri!

Juuri Partners on löytänyt uuden kodin Kampista, osoitteesta Urho Kekkosen katu 7 B.

Juuri Partnersin sijoitustiimi täydentynyt

Juuri Partners on nimittänyt Tommi Asmalan 17.8.2015 managerin tehtävään. Tommilla on monipuolinen investointipankkitausta, jossa hän on menestyksekkäästi toiminut yritysjärjestelyiden ja listautumisten parissa sekä tuottanut laaja-alaisia markkina- ja yritysanalyyseja. Tommi vastaa kohdeyritysten ja näiden kohdemarkkinoiden analysoinnista sekä tukee yrityskauppaprosesseja.

Juuri Partnersin sijoitustiimissä on tällä hetkellä kuusi kokenutta asiantuntijaa, joiden osaaminen tukee monipuolisesti yritysten kasvuhankkeiden toteuttamista ja omistaja-arvon kasvattamista.

Kasvurahastojen Rahasto II Ky mukaan Juuri Rahastoon

Teollisuussijoituksen hallinnoima Kasvurahastojen Rahasto II (KRR II) on liittynyt mukaan Juuri Rahastoon 7,5 miljoonan euron sijoitussitoumuksella. KRR II sijoittajia ovat Teollisuussijoituksen lisäksi Valtion Eläkerahasto, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Kuntien Eläkevakuutus ja Eläkevakuutusyhtiö Elo. KRR II sijoituksen jälkeen Juuri Rahaston koko on 73 miljoonaa euroa. Maaliskuussa tapahtuneen aloituksen jälkeen rahastoon sijoittajiksi ovat liittyneet myös Merimieseläkekassa sekä Eläkekassa Verso.

Sijoitussitoumusten kasvu mahdollistaa Juuri Rahaston entistä laajemmin rahoittamaan suomalaisten yritysten kasvua. Rahastoon etsitään kasvuhakuisia vakiintuneita kotimaisia yrityksiä liikevaihdoltaan n. 5 – 50 miljoonaa euroa. Pääomien lisäksi yrityksille tarjotaan apua liiketoimintastrategian kirkastamisessa, rahoituskyvyn parantamisessa sekä johtamisen ja läpinäkyvyyden kehittämisessä.

 

Uutta vauhtia PK-yritysten kasvuun

Tuoreimmassa Yrittäjäsanomien numerossa artikkeli uusista tavoista rahoittaa PK-yrityksiä.

"Pankkien ulkopuolinen yritysrahoitus tuplaantuu todennäköisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana, arvioi Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä." (Yrittäjäsanomat 5/5015)

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä.

 

Juuri Partners vahvistaa resurssejaan

Juuri Partners Oy on vahvistanut resurssejaan. Hanna Viinikainen on aloittanut 7.4.2015 yhtiössä managerin tehtävissä. Hannalla on monipuolinen kokemus yritysten kokonaisvaltaisesta analysoinnista sekä yritysjärjestelyiden rahoittamisesta erilaisilla velkainstrumenteilla. Hanna vastaa kohdeyritysten analysoinnista, rahoitusjärjestelyjen toteutuksesta sekä kohdeyritysten seurannasta.

Uusi rahasto PK-yritysten kasvun tukemiseen

Juuri Rahasto on uudenlainen rahoituksen ja liiketoiminnan kehittämisen kumppani vakiintuneille suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Rahastossa yhdistyvät kasvuhakuiselle yritykselle aktiivinen vähemmistöomistus, velkarahoitus sekä omistaja-arvon kasvattaminen yhdessä rahastoon hallinnointiyhtiön kokeneiden partnereiden kanssa.